3,193 pregleda

Održan ciklus predavanja programa Specijalist hrane i pića

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU prostorijama hotela „Ero“ održan je prvi ciklus predavanja stručnog usavršavanja Specijalist hrane i pića. Održana su predavanja iz teoretskog dijela u kombinaciji s praktičnom primjenom iz Uslužnog restoraterstva, Somelijerstva, Enologije i Bar i barsko poslovanje. Predavanja su održali profesori iz struke Prof.dr.sc. Slobodan Ivanović, Dr.sc. Maja Firšt Bača, Krešimir Mikinac, mag.oec., te istaknuti predstavnici struke Frano Stjepović i Sandi Paris. Izvođenje programa se nastavlja u siječnju. Polaznici će znanja stjecati u grupama što predstavlja optimalan broj za kvalitetan rad.

Stručno usavršavanje traje jednu akademsku godinu, a provodi se  u dva modula, od kojih modul gastronomije podrazumijeva svladavanje znanja iz područja suvremenih gastronomskih trendova, pravilne prehrane, umijeća slastičarstva i pekarstva te marketinga u odjelu hrane i pića. Drugi je modul posvećen restoraterstvu, a naglasak je stavljen na uslužne procese u restoraterstvu, somelijerstvu, baru i barskom poslovanju, kao i sigurnosti hrane.

Većina polaznika je ima određena iskustva i kvalifikacije u ugostiteljstvu, no zajednička im je želja za novim znanjima i kompetencijama u cilju stvaranja što kvalitetnije i inovativne ponude domaćim i stranim turistima.