Ravnatelj | Institut za turizam i okoliš

Poštovani čitatelji,

Dobro došli na internetske stranice Instituta za turizam i okoliš. Na ovim stranicama možete saznati sve o namjeni i cilju Instituta, njegovoj znanstvenoj i stručnoj djelatnosti te projektima i uslugama koje nudimo. Isto tako, ukoliko imate ikakvih pitanja, preko ove stranice možete kontaktirati naš stručni tim.

Institut za turizam i okoliš je prva institucija ovog tipa u Bosni i Hercegovini. Osnivanje institucije temelji se na dva gospodarski gladano vrlo važna termina turizam i okoliš. Iako u primjeni djeluju u suprotnosti njihova veza kroz održivi razvoj je neraskidiva. Turizam nastoji upotrijebiti i komercijalizirati resurse dok s druge strane okoliš nastoji zaštiti i održati postojeće stanje. Imajući u vidu ove oprečnosti Istitut za turizam i okoliš kroz svoj rad nastoji ponuditi najbolja rješenja.

Istraživački tim Instituta temeljen na znanju, ambiciji i iskustvu ima sve uvjete da ostvari kvalitetne rezultate.

Razvoj Instituta usmjeren je prema ostvarivanju izvrsnosti i kompatibilnosti te suradnji sa strateškim partnerima u Bosni i Hercegovini i regiji. Jedino međunarodno priznat i visoko kvalitetan obrazovno-znanstveno-istraživački rad te njegov primjeren prijenos na okolinu može biti oslonac razvoja. Stoga, Institut svoju strategiju temelji na principima održivog razvoja čime postaje kompetentan u području svojih aktivnosti.

Projekti koje Institut provodi odlikuju uporabljivost i primjenjivost. Takav stav, uz iskustvo osigurava nam kvalitetu i konkurentnost na tržištu.

Srdačno,

Prof.dr.sc. Zoran Primorac, ravnatelj Instituta za turizam i okoliš

E-mail: ravnatelj@itomo.ba