Warning: Declaration of ss_framework_description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/itomo/wp-content/themes/smartstart/functions/custom-functions.php on line 0
Događanja | Institut za turizam i okoliš
1,366 pregleda

Hercegovina kao regija budućnosti u društvu najboljih u Europi

Specijalizirani časopis za izravna strana ulaganja – fDI Magazine, koji je 2001. godine pokrenula Financial times grupa, svrstao je regiju Hercegovinu u Top 10 srednje velikih europskih regija u kategoriji Isplativosti i u Top 10 južnih europskih regija u kategoriji Strategija za strana ulaganja, u sklopu natječaja za Europski grad i regiju budućnosti za 2014/2015 godinu. (more…)

1,512 pregleda

Mađunarodni primjeri dobrih praksi u zaštićenim područjima

U okviru projekta Studija turističkog potencijala održane su radionice Međunarodni primjeri dobrih praksi u zaštićenim područjima. Radionice su održane 4. i 5.6.3013. u Nacionalnm parku Sutjeska i Parku prirode Hutovo blato. Prezentirani su konkretni primjeri, predstavljene zakonske regulative i iskustva u radu i upravljanju zaštićenim područjima. U primjerima iz regije (Hrvatska, Slovenija) i šire (Austrija, Latvija) naglašena je posebna ekološka osjetljivost i važnost očuvanja pri korištenju tih prostora. Prezentacije su održali dr.sc. Damir Krešić, Izidora Marković, dipl. geog. i Mirjana Milićević, prof.  Na radonicama su aktivno sudjelovali korisnici i interesne grupe lokalne zajednice iz navednih područja.

1,591 pregleda

Međunarodni dani turizma

2,320 pregleda

MEĐUNARODNI DANI TURIZMA, Mostar 2013.

U sklopu 16. međunarodnog sajma gospodarstva „Mostar 2013.“ od 9. do 13. travnja 2013. godine, održat će se Međunarodni dani turizma. Uz opću sajamsku manifestaciju upriličen je stručno-edukativni program kojeg organiziraju institucije Sveučilišta u Mostaru – Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u suradnji s Institutom za turizam i okoliš. Program će se održati u četvrtak, 11. travnja 2013. godine s početkom u 10 sati u sajamskom paviljonu br. 1, Konferencijska sala br. 3.
Imajući u vidu važnost znanja o upravljanju turizmom turističke destinacije, cilj organizatora stručno-edukativnog programa je kroz izabrane teme u području planiranja i razvoja turizma destinacije, približiti dionicima turističkog razvoja u Bosni i Hercegovini stručna znanja koja mogu koristiti u upravljanju destinacijama u kojima djeluju.

Program stručno-edukativnog programa namijenjen je djelatnicima sustava turističkih zajednica, predstavnicima županija, gradova i općina, privatnim poduzetnicima, udrugama, predstavnicima putničkih agencija, ali i svima čiji je cilj razvoj turizma u Bosni i Hercegovini. Detaljan sadržaj stručno-edukativnog programa nalazi se u privitku, a za sve dodatne informacije slobodno se obratite ne sljedeću e-mail adresu dekanat@fpmoz.ba ili info@itomo.ba.

Program možete pogledati ovdje!

1,576 pregleda

Peta međunarodna konferencija Critical Tourism Studies

Peta međunarodna konferencija Critical Tourism Studies će se održati ove godine u Sarajevu u periodu od 25. do 28. lipnja 2013. godine. Organizatori konferencije su University of Surrey (dr. Lynn Minnaert), Welsh Center of Tourism Research (prof. Nigel Morgan, prof. Annette Pritchard), Institut za turizam, Zagreb (dr. Irena Ateljevć) i SOAS University of London (dr. Senija Čaušević). Detaljne informacije nalaze se na web stranici konferencije: http://somwp.som.surrey.ac.uk/cts/.